top of page
FAM SCHREURS-207.jpg

ÉÉN HECTARE GOLDEN DELICIOUS EN ÉÉN HECTARE JONAGOLD 
HET BEGIN VAN PJ FRUIT

“Op den heuvel” te midden van de Stevoortse velden kan je ons fruitbedrijf PJ Fruit vinden. PJ Fruit is een familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt van appels en peren.

Fruitteler Josse en zoon Pieter Jan zetten met veel passie het levenswerk van grootvader "Pa Jef" verder.  Pa Jef startte kort na de Tweede Wereldoorlog, in 1947, met zijn eigen landbouwbedrijf. Hij teelde koeien en varkens en bewerkte zijn akkers. 
In de jaren ’70 kreeg Jef hulp van zijn zoon Josse. Hij gooide het over een andere boeg en startte met het telen van aardbeien en later ook groenten (waaronder prei, kool, selder, wortelen en spinazie). In 1982 plantte hij de eerste appelbomen. Het begon allemaal met één hectare “Golden Delicous” en één hectare “Jonagold”.
​ 
Josse stopte met het telen van groenten en later ook aardbeien en kreeg nu meer tijd om zich  te concentreren op zijn echte passie: appels en peren. Vandaag de dag bestaat PJ Fruit dan ook voor 75%  uit appelteelt en voor 25% uit perenteelt.  Sinds enkele jaren hebben we ons eigen appelras, de Early Jonagold die tot een maand vroeger rijp is dan de gewone Jonagold. In 2007 kreeg Josse extra hulp: zoon Pieter Jan stapte mee in het bedrijf. Daarmee is de opvolging nog voor vele jaren verzekerd!

Dochters Leen en Kristien, schoondochter Elisa en mama Mia openden in 2014 de PJ Fruit Hoevewinkel waar onze eigen producten en seizoensproducten van telers uit de buurt verkocht worden. Van onze appels en peren worden bovendien heerlijke streekproducten gemaakt door lokale ambachtelijke bedrijven.


Wil je meer te weten komen over PJ Fruit? Kom dan zeker eens langs in de hoevewinkel of vraag een bedrijfsbezoek aan.

pexels-elizabeth-tr-armstrong-635705.jpg
GettyImages-1291992050.jpg
100� natuur.png

VERSE SMAKEN,
SLECHTS ÉÉN KLIK VERWIJDERD

bottom of page