top of page

APPEL-ASPERGESLAATJE MET GEITENKAAS



Ingrediënten (voor 4 personen)

De meeste ingrediënten vind je in onze hoevewinkel

- 2 bussels asperges (uit onze Hoevewinkel)

- 1 Jonagold appel (uit onze Hoevewinkel)

- 4 kleine verse geitenkaasjes (tip: Karditsel)

- 4 schijfjes gezouten spek (kan je bestellen via www.sintannahof.be en zaterdag afhalen in onze hoevewinkel)

- 1 bosje waterkers (uit onze Hoevewinkel)


Voor de vinaigrette: 

- 1 ei (uit onze Hoevewinkel)

- 2 el appelazijn (uit onze Hoevewinkel)

- 2 dl maïsolie 

- 1 el fijngehakte verse dragon


Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en was ze. Of koop een pakje geschilde asperges ;-)

  2. Kook de asperges gaar (10 min.) in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes.

  3. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in sneetjes.

  4. Wikkel rond elk geitenkaasje een fijn sneetje spek. Gril ze zo’n 3 minuten in de oven: het spek moet goudbruin gebakken zijn.

  5. Meng alle ingrediënten van de vinaigrette.

  6. Was de waterkers, zwier hem droog en verwijder de steeltjes.

  7. Verdeel de waterkers, de appel en de stukken asperge op kleine bordjes en laat in het midden een beetje plaats open.

  8. Besprenkel het slaatje met de vinaigrette, leg een warm geitenkaasje in het midden en dien onmiddellijk op.


​Smakelijk!

bottom of page