Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor het deeg:
500 g tarwemeel
200 g koude boter
8 el koud water
1 tl zout
1 ei (voor de afwerking)
Voor de vulling:
6 appels (te verkrijgen bij PJ Fruit)
6 rabarberstengels
2 afgestreken el. kaneel
200 g bloem
Snuifje nootmuskaat
200 ml honing (te verkrijgen bij PJ Fruit)
200 ml vruchtenjam (te verkrijgen bij PJ Fruit)
Bereidingswijze
Kneed het meel met boter, water en zout tot een bal. (Kruimelt het deeg, voeg dan iets meer boter toe.) Laat de bol deeg een half uurtje rusten in de frigo, wikkel het deeg in plastic folie
Na 30min.: Kneed de bol zodat het een soepel deeg wordt. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm. Hou wat deeg over en snij hier slierten uit voor de afwerking.
Verwarm de over voor op 190°C.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine stukjes. Was de rabarber en snijd ook deze in kleine stukjes. Meng de honing, de vruchtenjam, 2 el. kaneel, een snufje nootmuskaat en de bloem. Schep hier de appel- en rabarberstukjes door.
Smeer de bakvorm ook in met een beetje boter en bloem zo zal de taart er makkelijker uitkomen. Vul de bakvorm met het mengsel en leg de deegrepen kruislings over de taart. (Laat je fantasie de vrije loop: Leg ze in vierkantjes, ruitjes,...)
Zodra je taart bekleed is klop je het ei en smeer je de bovenkant van het deeg in met een kwastje. Dit zorgt voor een mooie kleur.
Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak ongeveer 50 min. goudbruin. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Eet hem ijskoud of warm met slagroom. Smakelijk!
Onze tips:
Eet de taart warm met een bolletje ijs!
Gebruik jonagold appels, deze zijn zoet en staan goed in contrast met het licht zure van rabarber.
Hou je niet zo van het licht zure van de rabarber en wil je het toch zoeter hebben? Voeg dan ook suiker toe aan het recept.
Comments