top of page

GEROOSTERDE APPEL MET KNOLSELDER, PASTINAAK EN POMPOEN



Ingrediënten (voor 4 personen)

De meeste ingrediënten vind je in onze hoevewinkel

  • knolselder 400 g

  • pastinaak 400 g

  • pompoen 400 g

  • aardappelen 1 kg

  • olijfolie

  • Mediterrane kruiden 2 kl

  • Fleur de Sel gerookt in appelhout 2 kl

  • appelen (rode) 2


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een grote bakplaat met bakpapier.

2. Schil de pastinaak, de knolselder en de pompoen, snij ze in stukken. Snij de aardappelen ongeschild in kwarten. Leg de groenten op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en meng goed zodat alle stukken met een laagje olie bedekt zijn. Rooster ze 20 minuten.

3. Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Leg ze bij de groenten op de bakplaat en zet nog eens 20 minuten in de oven, of tot ze goudgeel en zacht zijn.

4. Meng in een kom de mediterrane kruiden en het zout; gebruik je vingers om deze smaakmakers goed door elkaar te kneden. Bestrooi de geroosterde groenten met het kruidenzout en meng goed.


​Smakelijk!

bottom of page