top of page

HETE BLIKSEM



Ingrediënten (één ovenschotel)

5 Zoete aardappelen

1el Haspengouwse mosterd

1 scheutje melk

Nootmuskaat

Peper

3 appelmoesappels

1 tl kaneel

1 ui

1 teentje knoflook

boter

0,500kg gehakt

Peterselie

1 tl paprikapoeder


Bereidingswijze

  1. Stoom 5 zoete aardappels gaar. Stamp daarna met een aardappelstamper fijn met een eetlepel Haspengouwse mosterd, een scheutje melk, nootmuskaat en peper van de molen. Proef en voeg naar smaak zout toe.

  2. Schil 3 appelmoesappels en snij ze in stukjes. Smelt een klontje boter in een pot en doe de appelstukjes erbij. Strooi er 1 theelepel kaneel over en begin aan te stoven. Voeg een klein scheutje water toe en laat de appels stoven tot moes. 

  3. Snij een ui en een teentje knoflook fijn en stoof deze aan in wat boter. Voeg 1/2 kg gehakt erbij en kruid met verse peterselie, 1 theelepel paprikapoeder en peper en zout naar wens. 

  4. Vul nu je ovenschotel: eerst een laag appelmoes, daarna een laag gehakt en dan een laag zoete aardappelpuree. 

  5. Wie wenst kan een extra appel met een mandoline in flinterdunne schijfjes snijden en hiermee de ovenschotel bedekken.

  6. Zet de hete bliksem 10 min. in de oven op 180 graden.

  7. Serveer.


Smakelijk!



bottom of page