top of page

HONING PANNA COTTA MET GEKARAMELISEERDE KWEEPEER



Ingrediënten (voor 4 personen)


Voor de panna cotta:

8 gram gelatine

500 ml room

1 vanillestokje

100 ml melk

2 zakjes vanillesuiker

100 ml honing


Voor de gekarameliseerde kweeperen:

8 partjes gepocheerde kweepeer

25 gram boter

25 gram suiker


Bereidingswijze

  1. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.

  2. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje. Meng de melk met de room, de vanillesuiker, het vanillemerg en de honing.

  3. Breng aan de kook. Zet de pan van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Giet het mengsel in glaasjes en laat 2 tot 3 uur opstijven.

  4. Smelt de boter in een pannetje, bak er kort de gepocheerde kweeperen in en strooi er de suiker over. Laat karamelliseren. Serveer de panna cotta met de kwartjes gekaramelliseerde kweepeer.

​Smakelijk!


(bron: libelle lekker)

bottom of page