Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de panna cotta:
8 gram gelatine
500 ml room
1 vanillestokje
100 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
100 ml honing
Voor de gekarameliseerde kweeperen:
8 partjes gepocheerde kweepeer
25 gram boter
25 gram suiker
Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje. Meng de melk met de room, de vanillesuiker, het vanillemerg en de honing.
Breng aan de kook. Zet de pan van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Giet het mengsel in glaasjes en laat 2 tot 3 uur opstijven.
Smelt de boter in een pannetje, bak er kort de gepocheerde kweeperen in en strooi er de suiker over. Laat karamelliseren. Serveer de panna cotta met de kwartjes gekaramelliseerde kweepeer.
Smakelijk!
(bron: libelle lekker)
Comments