top of page

MUFFINS MET APPELWORTEL EN PEER



Ingrediënten (voor 4 personen)

De ingrediënten in het groen vind je in onze hoevewinkel.

-  225 gram bloem van de Stevoortse Dorpermolen

-  2 eieren

-  100 gram appelwortel

-  100 gram peer

-  100 gram suiker

-  2,5 dl melk

-  Citroensap

-  100 gram gesmolten boter

-  20 gram pure chocolade in kleine stukjes


Bereidingswijze

  1. Snij de appelwortel in kleine blokjes en leg ze in citroensap.

  2. Gaar de appelwortel gedurende +/- 10 min. in de oven op 190°C.

  3. Snij de peer in brunoise en besprenkel ze met citroensap.

  4. Breek de chocolade in kleine stukjes.

  5. Meng de droge ingrediënten

  6. Meng de bloem en de suiker met elkaar.

  7. Smelt de boter en voeg toe aan het bloem en suiker mengsel. Voeg ook de melk en de eieren toe en meng goed. 

  8. Meng alles door elkaar.

  9. Vul 12 muffinvormpjes voor ongeveer 2/3 en bak de muffins gedurende 20 min. op 190°C. 


​Smakelijk!

bottom of page