top of page

PASTASALADE MET APPEL EN SPEKJES



Ingrediënten (voor 4 personen) De meeste ingrediënten vind je in onze hoevewinkel

- 150 gram pasta (uit onze hoevewinkel)

- 1 Jonagold appel, in kleine blokjes gesneden (uit onze hoevewinkel)

- 60 gram walnoten, grof gehakt

- 100 gram ontbijtspek (bestel via www.sintannahof.be/bestelling en haal af in onze hoevewinkel)

- een takje peterselie fijngehakt (uit onze hoevewinkel)

- 1 el mayonaise

- 1 kl honing (uit onze hoevewinkel)

- 1 kl citroensap


Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de omschrijving op het pak beetgaar. Giet de pasta af in een zeef en laat uitlekken.

  2. Bak ondertussen als de pasta kookt het spek knapperig en goudbruin in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.

  3. Meng de pasta in een kom met de appel, walnoot, het verkruimelde spek, de peterselie, mayonaise, citroensap en honing. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Serveer lauwwarm of koud.

​Smakelijk!


bottom of page