top of page

SALADE MET GROENE ASPERGES, RADIJSJES, RUCOLA EN APPEL



Ingrediënten (voor 4 personen)

De meeste ingrediënten vind je in onze hoevewinkel

- 1 bussel Haspengouwse groene asperges van Regalys (verkrijgbaar in onze hoevewinkel)

- 1 bussel radijsjes van bij De Wroeter uit Kortessem (verkrijgbaar in onze hoevewinkel)

- 150 gram Belgische rucola (verkrijgbaar in onze hoevewinkel)

- 1 sappige Jonagold appel van bij PJ Fruit natuurlijk ;-)

- 1 koffielepel Haspengouwse mosterd van Gezond Van Bij Ons (verkrijgbaar in onze hoevewinkel)

- 4 eetlepels maïsolie

- 1 eetlepel honing van Bee At Den Hof (verkrijgbaar in onze hoevewinkel)

- 2 eetlepels rozijnen 

- 2 eetlepels appelazijn van Azwijn (verkrijgbaar in onze hoevewinkel)

- 2 eetlepels volle natuuryoghurt van Melkerhei (verkrijgbaar in onze hoevewinkel)

- 100 gram oude kaas in schilfers (tip: Hoeveslagerij Sint Annahof in Lummen heeft heel wat lekkere ambachtelijke en lokale kazen, afhalen kan in onze hoevewinkel na bestelling)

- 1 eetlepel gehakte bieslook

- peper en zout


Bereidingswijze

  1. Maak de radijsjes en de asperges schoon. Blancheer de asperges 6 minuten in lichtgezouten kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.

  2. Snij de appel (ongeschild) in blokjes, de radijsjes in kwartjes, de asperges in hapklare stukken.

  3. Meng voor de dressing de olie met de azijn, de mosterd en de honing. Roer er de yoghurt door en breng op smaak met peper en zout.

  4. Meng de asperges met de radijsjes, de rucola en de appel. Strooi er de rozijntjes bij en schenk er de dressing over. Werk af met parmezaanschilfers en bieslook.


​Smakelijk!


bottom of page