Ingrediënten (voor 2 personen)
400 gram aardappelen
250 gram schorseneren
1 ui
currypoeder
125 ml room
1 Elstar appel
2 varkenskoteletten
melk
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water.
Schil de schorseneren en kook de schorseneren beetgaar in melk. Als je merkt dat de melk te snel wegkookt, voeg dan wat extra water toe. Wanneer de schorseneren beetgaar zijn, giet ze af en spoel na met wat water.
Snipper de ui fijn. Stoof aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er de room aan toe. Doe er de schorseneren en het currypoeder bij en breng verder op smaak met peper en zout.
Snij ondertussen de appel in blokjes. Bak de koteletten in boter aan beide kanten goudbruin op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en bak de blokjes appel even mee. Serveer de varkenskoteletten met de appels en aardappelen. Schenk er de currysaus met de schorseneren bij.
Smakelijk!