top of page

SLAATJE MET APPEL EN RODE KOOL



Ingrediënten (voor 4 personen)

2 Jonagold appels

50 g rozijnen

50 g walnoten

5 eetlepels fruitazijn

1 eetlepel honing

4 eetlepels citroensap

peper en zout

500 gr fijngesneden rodekool 

10 cl olijfolie


Bereidingswijze

  1. Doe de (ongeschilde) in kleine blokjes gesneden appels in een grote slakom, meng achtereenvolgens met het citroensap zodat ze niet bruin kleuren.

  2. Doe er de rodekool bij, de rozijnen en de noten (hak deze wat fijn).

  3. Meng de honing en de azijn in een andere kom, kruid met peper en zout en voeg de olie toe. Giet deze mengeling over de rodekool, meng goed en laat 1 uur in de koelkast rusten.

  4. Dien op als bijgerecht bij wit vlees of gegrilde worsten.


Smakelijk!



bottom of page