Ingrediënten (voor 4 personen)
bulgur (fijne) 50 g
bloemkool 1x
zoete aardappelen 2x
appel 1x
rode uien 1x
rozijnen 2 el
bladpeterselie 1 bosje
tijm (enkel de blaadjes) 2 takjes
gedroogde munt 1 kl
pecannoten 2 el
olijfolie
peper & zout
Voor de vinaigrette
olijfolie 50 ml
citroensap 6 el
agavesiroop 1 kl
peper & zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de bloemkool, en verdeel in roosjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken. Leg beide groenten op bakpapier in de oven. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm, peper en zout. Laat het 20 à 25 minuten garen in de oven.
Pel en snipper de rode ui. Spoel de appel, snij ‘m fijn. Spoel en hak de peterselie. Meng de bulgur met de appel, ui, rozijnen, munt, peterselie en 1⁄2 kl zout. Overgiet met de vinaigrette en laat 15 minuten wellen. Hak de noten grof.
Meng de geroosterde groenten door de tabouleh en werk af met de grofgehakte noten.
Voor de vinaigrette:
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
Smakelijk!
Bron: Libelle Lekker
Komentarze