top of page

WINTERTABOULE MET APPEL, BLOEMKOOL EN ZOETE AARDAPPEL



Ingrediënten (voor 4 personen)

  •  bulgur (fijne) 50 g

  • bloemkool 1x

  • zoete aardappelen 2x

  • appel 1x

  • rode uien 1x

  • rozijnen 2 el

  • bladpeterselie 1 bosje

  • tijm (enkel de blaadjes) 2 takjes

  • gedroogde munt 1 kl

  • pecannoten 2 el

  • olijfolie

  • peper & zout

Voor de vinaigrette

  • olijfolie 50 ml

  • citroensap 6 el

  • agavesiroop 1 kl

  • peper & zout


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de bloemkool, en verdeel in roosjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken. Leg beide groenten op bakpapier in de oven. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm, peper en zout. Laat het 20 à 25 minuten garen in de oven.

  2. Pel en snipper de rode ui. Spoel de appel, snij ‘m fijn. Spoel en hak de peterselie. Meng de bulgur met de appel, ui, rozijnen, munt, peterselie en 1⁄2 kl zout. Overgiet met de vinaigrette en laat 15 minuten wellen. Hak de noten grof.

  3. Meng de geroosterde groenten door de tabouleh en werk af met de grofgehakte noten.


Voor de vinaigrette:

  1. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.


​Smakelijk!


Bron: Libelle Lekker

bottom of page